És mentida, no tens l’obligació d’instal·lar-te res en el telèfon personal

La setmana passada, el comissionat del rector per a les TIC va fer arribar a totes les treballadores de la UAB un correu que, amb el seu habitual to autoritari, erràtic i pompós, portava per assumpte:

“Nova configuració de seguretat. Implantació obligatòria de l’aplicació d’autenticació de doble factor”

En el cos del text hi ha l’enllaç a l’aplicació Authenticator de Microsoft, que suposadament hem d’instal·lar.

Cal recordar que, des del ciberatac, la “doble autenticació” (o 2FA) és imprescindible per a la majoria de les gestions que hem de fer per desenvolupar la nostra feina. Per tant, amb l’eliminació de la trucada al telèfon fix (per imposició de l’empresa proveïdora), no se’ns ofereix cap més via d’autenticació que l’ús del nostre telèfon.

En el correu, que sembla més aviat un publireportatge pagat per Microsoft que no pas una nota informativa, s’insinua que d’ara endavant haurem de fer servir el nostre telèfon personal per fer la “doble autenticació” (també anomenada 2FA).

Volem deixar clar que això és totalment IL·LEGAL.

Les treballadores NO tenim cap obligació d’instal·lar-nos res en els telèfons personals.

És obligació de l’empresa proporcionar a les treballadores els mitjans necessaris per fer la seva feina.

En imposar unilateralment aquesta modificació rellevant del procés organitzatiu de treball, l’equip de govern està vulnerant el dret sindical d’informació i consulta.

Poc després del ciberactac, ja farà 2 anys, vam advertir d’aquest abús i ara, en lloc de resoldre el problema, pretenen agreujar-lo.

Així doncs, exigim a l’equip de govern que publiqui una rectificació i ofereixi vies alternatives per dur a terme la 2FA sense la necessitat d’utilitzar els recursos personals de les treballadores.

En cas contrari, denunciarem aquest nou abús per part de la UAB a les seves treballadores com ja hem fet amb altres organitzacions.

Si pateixes cap pressió, no dubtis a contactar amb nosaltres a cgt.ensenyament@uab.cat.

DEFENSA ELS TEUS DRETS

Un dret que no es defensa és un dret que es perd.

SALUT I LLUITA

CGT – UAB

Els comentaris estan tancats.