Denunciem a Inspecció de Treball que el professorat substitut encara no te contracte

Ahir la secció sindical de CGT a la UAB vam informar a Inspecció de Treball de Catalunya, mitjançant una denúncia, que com a mínim una part rellevant dels i les professores substitutes de la Universitat Autònoma de Barcelona han començat el curs i estan desenvolupant tasques docents, sovint presencials, sense contracte.  

Ens preocupa l’impacte d’aquesta situació en els i les professores substitutes que a hores d’ara no saben la data d’inici del seu contracte, quines condicions tindrà (durada, horaris, tipologia contractual, etc) o quina cobertura té actualment la seva tasca docent, per exemple davant un accident laboral que els afecti a ells/es o als/les estudiants. Ens preocupa també la incidència negativa d’aquesta situació en la planificació dels departaments i, en general, en la qualitat de la docència que ofereix la UAB. 

Per tot això, esperem que la denúncia a Inspecció de Treball contribueixi a una ràpida resolució d’aquesta situació, garanteixi el respecte als drets de treballadors/es i estudiants i eviti que es repeteixi en el futur. 

Us seguirem informant de les novetats que tinguem al respecte. 

Bellaterra, 14 de setembre de 2023

Els comentaris estan tancats.