COVID-19, tornada a la presencialitat, que no t’enganyin!

Visualització prèvia de la imatge

Benvolgudes, benvolguts

La UAB ha establert un pla de desconfinament totalment insuficient en quant a preservació de la salut de la plantilla. No facilita EPIs a la plantilla, les mascaretes quirúrgiques aportades són de paper de fumar, fa recaure la responsabilitat del diagnòstic sobre la pròpia plantilla, es permet l’entrada d’estudiants (quan es podria ajornar fins a la finalització de la desescalada, ja que la Instrucció 6/2020 permet posposar fins al 30 d’octubre el lliurament de TFM, TFG i l’avaluació de Pràctiques Externes), etc.

Però a més hem pogut constatar que Gerència juga a la desinformació per tal de que les treballadores no sàpiguen si han de tornar a treballar o no i sota quines condicions. S’estan dedicant a enviar e-mails que no arriben a tothom del PAS, i que no arriben al PDI, amb informacions ambigües, contradictòries, contràries a recomanacions de salut i fins i tot que incompleixen les instruccions del seu propi document de desconfinament.

Us volem fer coneixedores de que, seguint el propi pla de desconfinament de la universitat, no has d’anar a la UAB si: 

  • Si la teva feina es pot fer des de casa.
  • Si tens infants o gent gran a càrrec, pots treballar des de casa o acollir-te a un permís de deures inexcusables si no pots fer feina en remot. 
  • Si ets persona vulnerable (hipertensió, malalties cròniques de cor, fetge, ronyons o pulmons, diabetis, obesitat, malalties psiquiàtriques, càncer, embaràs, > 60 anys, >50 anys amb comorbiditat, etc.), no et pots reincorporar fins la darrera fase del desconfinament.
  • Per poder anar a treballar presencialment la Unitat de Salut Laboral ha de fer-te una enquesta i determinar que no tens cap vulnerabilitat per poder accedir a la UAB. Gerència t’hauria d’haver enviat un link amb l’enquesta, malgrat que ens consta que convenientment no ho han enviat  a tothom. 
Per tant, encara que t’ho demani la teva o el teu cap o l’administració de centre, no pots anar a treballar a la UAB, només podràs fer-ho si es donen els condicionants esmentats. 
 
Si tens cap dubte, et volen fer anar a treballar a la UAB quan no et pertocaria, o creus que no s’està protegint suficientment la teva salut,  explica’ns-ho a cgt.ensenyament@uab.cat.

QUE NO T’ENGANYIN, AMB LA SALUT NO S’HI JUGA.  

Secció sindical CGT – UAB

Els comentaris estan tancats.