En defensa de la llibertat d’expressió a la UAB

Ahir dilluns vam tenir coneixement que el degà de la Facultat d’Economia, Diego Prior, ha retirat l’autorització a acte en solidaritat amb l’Oriol Junqueras, professor de la universitat empresonat des de fa mesos, que s’havia de fer a la sala d’actes de la mateixa facultat. Com a resultes, l’acte s’ha hagut de traslladar a l’aula 604 de la facultat de Filosofia i Lletres.

Qui ens coneix sap de l’enorme distància que ens separa de la línia política de l’Oriol Junqueras. Una pràctica política que, sent vice-president de la Generalitat o abans falcant el govern d’Artur Mas ha promogut mesures econòmiques i socials que hem hagut de combatre enèrgicament.

Amb tot, no som indiferents al seu empresonament, com al d’altres polítics catalans, ni a la persecució de desenes d’activistes socials, músics, docents, sindicalistes i, darrerament, activistes de moviments socials, per part d’estructures d’estat cada vegada més autoritàries i acarnissades contra la dissidència. I, sobretot, ens preocupa que aquest autoritarisme es faci palès també de manera clara a la UAB, en la línia que portava l’antic Rector responsable de la persecució acarnissada dels 27 i més, ara amb la prohibició d’un acte planificat i anunciat des de fa setmanes. Com ja hem fet en reiterades ocasions, exigim als i les responsables acadèmics, tant de les facultats com de l’Equip de Govern, un clar i inequívoc compromís amb la llibertat, contra la repressió i, també, amb l’exercici de la llibertat d’expressió a dins del Campus. Un compromís que comporta, també, reclamar de forma ferma i categòrica una aturada immediata de l’escalada repressiva.

Secció sindical de CGT-UAB

Anuncis

Els comentaris estan tancats.