El 8M a la UAB fem vaga feminista de tot el dia.

Vaga deTotes_8M

Enguany, el 8 de març és un dia especial. Ho és perquè les dones hem promogut una vaga general feminista a més de 150 països d’arreu del món. També al conjunt de l’Estat espanyol i a Catalunya on la CGT, la CNT, la IAC  i altres organitzacions sindicals hem legalitzat una convocatòria de vaga de general de 24 hores. Una vaga laboral, de cures, estudiantil i de consum. Sota aquest paraigües a la UAB les dones també farem vaga. I cridem als nostres companys homes a afegir-s’hi. És una vaga que farem totes i tots, dones i homes. No obstant, les dones tindrem el protagonisme, com a mesura de lluita contra segles i segles de silenci sobre el nostre paper en el funcionament del món. Aquest 8 de març demostrarem que sense nosaltres, el món no funciona.

Les dones hem dit prou, perquè estem fartes de la discriminació que patim en tots els àmbits de la nostra vida. A l’explotació que patim com a treballadores (junt amb els homes) s’hi afegeix un plus de discriminació pel fet de ser dones. Assumim la càrrega de la immensa majoria de les activitats de cures i del treball domèstic. Patim una bretxa salarial únicament pel fet de ser dones. Tendim a cobrir les feines més precàries, amb pitjors contractacions i, en canvi, estem infrarepresentades en les més estables i de major nivell salarial. No volem ser directives (perquè no volem directius) però no volem ser ni esclaves ni precàries. Tampoc acceptem mesures polítiques, com l’enduriment de la legislació sobre pensions, sobre atur, sobre dependència, sobre el dret a l’avortament que ens penalitza especialment a nosaltres. I ens rebel·lem contra la cosificació de nosaltres i dels nostres cossos, contra aquest patriarcat tant vigent que ens segrega de molts espais públics, ens fereix i ens mata. Sense oblidar que són homes qui ho fan. I exigim al govern mesures polítiques i prestacions públiques concretes i efectives contra la violència masclista per protegir la vida i integritat de les dones en situació de risc.

La Universitat Autònoma de Barcelona no viu fora del món. Totes aquestes realitats s’hi plasmen també cada dia. Només cal mirar la desigual presència de dones en els llocs de treball en funció de l’escala salarial i de contractes. O d’estudiants dones en els màsters i doctorats en relació els primers cursos dels graus de les diferents disciplines.

De raons no ens en falten, tant a les dones com pels homes que no vulguin ser còmplices d’aquesta doble explotació. Per això, aquest dijous a la UAB també farem vaga durant tot el dia. I demanem als nostres companys homes que aquest dia, de manera especial (però també la resta de l’any) s’impliquin en aquelles tasques de cures que calgui fer aquest dia per així també alliberar les dones per que ens puguem sumar a les diferents mobilitzacions.

Si ens aturem el món s’atura, ens aturem per que el món funcioni.

 

Secció sindical de la CGT a la UAB

 

Anuncis

Els comentaris estan tancats.