Han detingut a la Bàrbara i l’Ermen

Avui dimarts 27 de febrer els Mossos d’Esquadra han detingut en el marc d’un acte acadèmic reivindicatiu davant de Fiscalia als companys Ermengol Gassiot, professor i coordinador de grau al Departament de Prehistòria, membre del comitè d’empresa de la UAB, militant d’aquesta secció sindical i Secretari General de la CGT de Catalunya i Bàrbara Roch Civit, militant d’Endavant i Oficina d’Habitatge de Gràcia i antiga alumna de la Facultat d’Antropologia Social i Cultural. Persones encausades en el cas conegut com“27imés”.dimarts cocnentracio2018-02-27_12-52-34

Recordem un cop més que aquest cas es va iniciar arran de diverses denúncies de l’anterior equip de govern de la UAB contra 25 (ara antics) estudiants i dos treballadors, un PAS i un PDI, que havien sigut actius en les protestes universitàries dels cursos 2011-2012 i 2012-2013 contra l’increment de les matrícules, els acomiadaments de professorat, les retallades i les privatitzacions. Unes denúncies que van comportar que la fiscalia, recollint el relat presentat per l’aleshores rector,  secretària general i vicerectora d’estudiants, demani penes de presó d’entre 11 i 14 anys per a cada encausat/da, a banda de 5 anys d’allunyament de la UAB, multes de 9.500 € i una responsabilitat civil que finalment han rebaixat a 14.000 €. Una imatge que ens remet al franquisme i d’altres formes totalitàries de funcionament, i que ens parla de la repressió que com a societat en lluita visquem avui en dia.

És per això que demanem al conjunt de la comunitat universitària de la UAB que participeu en una concentració de denuncia a la repressió que ens afecta a les 13.00 davant del Rectorat de la UAB.  Aquest acte públic té com a objectiu instar a l’actual equip de govern a ser valent i a comprometre’s de manera clara i inequívoca amb la defensa de la llibertat també al nostre campus. Som conscients/es que aquesta és una situació que han rebut en herència de l’anterior equip de govern. També som conscients/es que han enretirat la seva acusació particular de l’àmbit penal (l’anterior equip sempre va negar que hagués formulat mai cap denúncia) i que han rebaixat la petició de responsabilitat civil. Però tot això no és suficient per desactivar una acció judicial que pot portar a la presó a 25 ex estudiants, un tècnic i un professor de la UAB.

Així doncs, emplacem directament a la rectora a:

  1. Retirar del tot la demanda de responsabilitat civil per uns actes que es van dur a terme en el marc de protestes universitàries
  2. Contribuir activament a desmuntar, des de la UAB, les falsedats que en nom de la mateixa UAB es van dir davant de la policia i del jutge i que incriminen les 27 persones.
  3. Fer públic un escrit destinat al jutge on desmenteixi punt per punt tot el muntatge anteriorment descrit.

No només no volem ser còmplices de cap empresonament per causes polítiques a la UAB, sinó que ho volem revertir. Aquests treballadors i alumnes són un exemple de defensa de l’educació pública. I la rectora, en honor a la història de lluita que ella mateixa reivindica, n’ha de ser un agent actiu en la seva defensa. És hora de concretar les paraules en fets.

Secció sindical de CGT-UAB

Anuncis

Els comentaris estan tancats.