POSICIÓ DE CGT UAB SOBRE PROPERES CONVOCATÒRIES DE NOVES PLACES DE CATEDRÀTIC/A D´UNIVERSITAT

Des de CGT-UAB donem suport a TOTES les promocions de PDI, independentment del tipus de contracte, situació o nivell. Per tant, INSTEM a l’Equip de Govern que no doni resposta únicament a les reclamacions de grups de pressió del PDI amb posició dominant, sinó que contempli el DRET A PROMOCIÓ INTERNA de tot el col·lectiu de PDI indistintament, PRIORITZANT ALS COL.LECTIUS MÉS DESFAVORITS, tant de PAS com de PDI. En relació al PDI, això també implica:

1) la promoció a Contractes Permanents d’Ajudantia (Lectores-Lectors) i de Contractes Postdoctorals.

2) la promoció a Titulars d’Universitat de qui ocupa places Interines o Contractes amb Drets d’estabilització (Investigadors-res “Ramon y Cajal”).

3) la promoció al nivell superior de Contractats-des Doctors-es de la normativa de la Generalitat de Catalunya (“Càtedres”) del personal que ocupa places de nivell inferior (“Agregats-des”).

En aquest context volem recordar que el Text Consolidat de la Llei Orgànica 6/2001 (Llei d’Universitats, Article 48. 4), exigeix que el PDI contractat no superi el 49% de les plantilles de PDI de les Universitats. És a dir, que les places de PDI funcionari (Titulars d’Universitat i Catedràtics d’Universitat ), perquè s’ajustin a Dret, haurien de sumar com a mínim el 51% de la Plantilla. Sembla una bona ocasió que, si s’obren les possibilitats de promoció del PDI de la UAB, es camini en aquesta direcció per tal que es compleixi la llei.

CGT-UAB manté el seu plantejament en matèria de plantilles, i és que aquestes han d’estar constituïdes per places de la màxima qualitat i estabilitat, enfront de les places precàries que han vingut implementant les polítiques ultraliberals de les diferents instàncies del Govern d’Espanya, del Govern de la Generalitat de Catalunya o del Govern de la UAB.

Així mateix, CGT-UAB lluitarà per la reversió del Model de Dedicació Docent que va imposar l’anterior Rector i el seu Equip de Govern, en haver comportat un greu deteriorament en el reconeixement de la tasca docent, alhora que actuarà contra la progressiva mercantilització de la Universitat que han potenciat els governs de la Generalitat i de l’Estat en les Universitats Públiques tant en l’àmbit docent (graus i mestratges a preus no subvencionats) com en el de les activitats de transferència amb reconeixement docent i de recerca.

CGT-UAB

Anuncis

Els comentaris estan tancats.