La universitat que volem persegueix penalment estudiants, PAS i professors?

L’Equip de Govern sortint, ha convertit la UAB en una institució que persegueix la dissidència per la via penal. No cal anar a Turquia, ni retrocedir 50 anys. Com ja vam denunciar fa temps, la Universitat Autònoma de Barcelona i l’antiga vice-rectora d’estudiants s’han personat en un procés penal en contra 25 estudiants (ara ex-estudiants), un membre del PAS i un professor de la universitat.

Avui hem sabut que el jutge dóna 10 dies a les acusacions per formular els respectius escrits d’acusació [aquí podeu consultar l’aute del jutge]. Al fiscal, per una banda, i a les acusacions particulars per l’altra.

Al respecte, sempre hem tingut múltiples interrogants: Com és que la UAB i l’antiga vice-rectora Sílvia Carrasco, que en teoria actuava a títol individual, comparteixen un advocat?, Com és que s’ha optat per un advocat que destaca per defensar polítics i empresaris acusats de corrupció i per ser un dels més cars de l’Estat? Perquè la UAB ens va mentir negant la seva implicació en el procés penal quan n’és una de les acusacions?

rector-pinotxo

Avui, però, deixem de banda aquestes qüestions i en posem d’altres sobre la taula:

  • Mantindrà l’actual Equip de Govern aquesta acusació penal contra membres i ex-membres de la pròpia UAB, persones destacades per participar políticament i sindicalment en els principals debats del campus?
  • Es posicionaran públicament les dues candidatures a Rector/Rectora en relació aquests fets?

Exigim les respostes que, de moment, l’equip de govern en funcions sempre ens ha negat.

No volem deixar de recordar que molts dels i les denunciades són actius militants de moviments socials. Alguns ara ocupen càrrecs de representació institucional, com a alcaldes i regidors/es. D’altres treballen activament en el teixit associatius. Els dos treballadors són delegats sindicals a la UAB des de fa anys i el nostre company i professor, Ermengol Gassiot, actualment és el secretari general de la CGT de Catalunya.

27ermenGray.png

Us demanem que esteu atents a les iniciatives que breument us farem arribar per, entre totes i tots, aturar aquesta preocupant deriva de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Secció sindical de CGT, 11 de maig de 2016

Els comentaris estan tancats.