Davant les rebaixes de PDI, ens plantem

Aquest dimecres ens plantarem davant del rectorat. 

plantem

Som professors/es i investigadors/es de diferents departaments. Alguns de nosaltres fa molts anys que treballem a la UAB, fins i tot dècades. I tenim una situació laboral estable.  Fa massa anys que observem la deriva que està prenent la universitat. Recordem encara com les lluites dels PNN havien de servir per eradicar la precarietat laboral, de recerca i de vida de les universitats. Una precarietat que, si bé mai va acabar de desaparèixer, des de fa uns anys ha renascut. 
Som, també, professors/es i investigadors/es joves, tot i que ara mateix sembla que la paraula jove s’ha ampliat fins els 40 anys (perquè, de joves, precisament a les plantilles de molts departaments pràcticament ja no en queden). Estem instal·lats des de quasi sempre a la precarietat. Tenim o hem tingut beques de recerca. Alguns ara tenim contractes posdoctorals o, amb un de professor associat/da intentem mantenir viva la nostra il·lusió en la feina acadèmica. Uns pocs tenim contractes o nomenaments interins, d’agredat/da o titular. Una interinitat que fa riure al costat de les nostres trajectòries acadèmiques, que sovint són de més de 15 o 20 anys. Fins i tot n’hi ha qui amb contractes de tècnics (PAS) intentem titrar endavant una tesi o una col·laboració estable amb un grup de recerca. D’altres treballem en equips de recerca, en laboratoris, un dia rera l’altre, i ho fem sense cap tipus de beca ni contracte.
Tots i totes, junts, hem decidit que ens plantem. Ens plantem davant aquesta cara de la universitat. Però sobretot ens plantem davant les mesures de contractació de PDI pel proper curs aprovades per l’actual rectorat, unes setmanes abans de deixar el càrrec.
  • Ens neguem a acceptar que amb el canvi de criteri, més de 300 professors associats/des veiem en risc la nostra contractació a la UAB. [Vols saber-ne més?]
  • Ens plantem davant l’amenaça de no renovació d’una dotzena de professores i professors titulars interins, interins precisament perquè no se’ls va treure la plaça a la que els mèrits obtinguts els donaven dret a concursar.
  • Ens neguem també a acceptar que aproximadament 32 departaments de la UAB vegin una disminució neta del seu professorat el curs vinent, amb l’excusa de pal·liar (i sempre parcialment) el dèficit que suposadament només tenen alguns dels departaments restants. [Vols saber-ne més?]
  • Ens plantem davant la subcontractació encoberta de professorat a la UAB, subcontractació que lesiona drets laborals, prescindeix de la transparència en la dotació de llocs de treball i obre la sospita del lucre d’uns pocs. [Vols saber-ne més?]
Aquestes són algunes de les raons que ens mouen a plantar-nos el proper dimecres davant el Rectorat. I ho farem sortint de l’anonimat. Mostrant clarament les situacions en les que es troba una bona part del PDI de la UAB.
 

Dimecres 27 d’abril, a les 13h. Davant del rectorat.

Ens hi acompanyes?

Secció sindical de CGT-UAB
Anuncis

Els comentaris estan tancats.