Ha arribat la primavera. Una època de lluites

Ha arribat la primavera. El curs acadèmic 2015-2016 ja el tenim costa avall. Assignatures que s’acaben. Exàmens a la vista. Un moment per fer valoracions de què ha funcionat i què no a la docència, etc.

cartell01

Com ja ha succeït anys endarrere, aquest curs acaba també amenaçant la continuïtat a la UAB d’un nombre considerable de professors/es i investigadors/es joves. Amb una nova tongada de rebaixes “marca UAB”. Més de la meitat dels departaments veuran el curs vinent reduïda la seva capacitat de contractar professors/es. I ara es troben en la disjuntiva de decidir a qui es fa fora. D’altra banda, les instruccions que el Vice-rector Donaire s’ha tret de la màniga per a contractar professores  i professors associats amenaça de fer-ne fora unes quantes desenes. Precisament aquells companys que, amb uns contractes precaris, es mantenien vius i vives en l’activitat acadèmica i de recerca en temps de crisi. En els temps de les retallades.

I mentre es fa fora professores i professors joves, en una plantilla de PDI cada vegada més envellida, els professors i professores que es queden observen com en molts casos han de treballar per sobre la seva dedicació reconeguda. Per una regla de tres bàsica, on es treu un professor/a o se’l deixa de contractar, algú ha de cobrir la docència. Una docència que, malgrat el que de vegades el rectorat insinuï, la majoria de nosaltres ens la prenem molt seriosament i considerem que és una part molt important de la nostra feina.

Podríem seguir. Manca de vies de reincorporació de doctors/es. Increment de la xifra de professors/es interines als quals no se’ls reconeixen part dels drets laborals. La llista seria llarga. Però ja ens hem cansat d’esperar solucions i de lamentar-nos. Amb la primavera, hem decidit posar-nos en moviment. Alçar-nos en la lluita. I, en fer-ho, imposar solucions.  No acceptarem que es facin fora professors/es i investigadors/es, principalment joves. No tolerarem la pèrdua de capacitat docent de molts departaments. Ni la precarització de la plantilla. Ni una universitat sense doctors/es joves. I no cal dir, tampoc acceptem aquesta universitat-empresa que ens volen imposar.

Dimecres 27 d’abril, anem al Rectorat a les 13h. Ens hi acompanyes?

I això només és el principi.

Secció sindical de CGT-UAB

web

Anuncis

Els comentaris estan tancats.