LES REPRESÀLIES DEL RECTOR DE LA UAB NO S’ATUREN. DEMÀ FAN EFECTIU UN ACOMIADAMENT. DAVANT LA REPRESSIÓ, LA LLUITA CONTINUA SENT L´ÚNIC CAMÍ.

Ahir mateix des de la CGT us vam enviar un comunicat en el que us tornàvem a parlar de la denúncia que l’Equip de Govern ha interposat envers diferents companys i companyes com a forma d’intentar reprimir tota activitat sindical i d’oposició política. Al final del text us advertíem: “avui és el nostre company Ermengol, però demà pot ser qualsevol que digui prou i no vulgui seguir obeint de manera submisa els deliris de poder”.

Doncs bé, el demà ha arribat. Lamentem comunicar-vos que demà, divendres 12 de juny, es farà efectiu l’acomiadament d’una treballadora de la UAB pel fet d’haver-se atrevit a fer front a les polítiques autoritàries del rector Ferran Sancho i del seu equip.

Es tracta de la Mercedes Márquez, presidenta de l’AMPA de l’Escola Bressol Gespa i treballadora de la UAB amb 12 anys d’antiguitat i contracte indefinit. La Mercedes s’ha visibilitzat durant aquest darrer any en la defensa de l’escola i en la lluita per l’estructuralització de les treballadores amb contractes de Capítol VI. A més, es presenta com a cap de llista de CGT a les eleccions al comitè d’empresa del PAS aquest 18 de juny. És la primera vegada que la secció sindical decidim presentar-nos-hi, fent un PAS decidit contra la precarietat. Aquesta repressió ha anat acompanyada dels intents d’invalidar la candidatura.

El Rector Ferran Sancho no se sent reconegut com a rector per la majoria de la comunitat universitària. No va ser el candidat a rector amb major nombre de vots i té la necessitat imperiosa d’imposar-se a tot aquell que no reconeix la seva autoritat. Al rector no li tremola el pols a l’hora de signar denúncies i acomiadaments per tal de treure’s de sobre tota aquella persona que li és incòmode i que planteja alternatives a la seva política de retallades i privatitzacions. És una pràctica característica d’aquell que se sent legitimat per ordenar i manar més pròpia d’altres èpoques i sense necessitat d’haver de dissimular les seves pràctiques repressives.

A més, aquest Equip de Govern es troba en una posició d’extrema debilitat: amb dos vicerrectors que han plegat, la darrera la vicerrectora Sílvia Carrasco, juntament amb la directora de l’Observatori de la Igualtat. Aquestes situacions fan paleses la manca de diàleg a la UAB, i que el tancament de la Gespa sembla tenir uns costos més enllà dels previstos inicialment.

El rector, tot i saber que no pot acomiadar a la Merce Márquez, perquè està doblement protegida pel fet de gaudir d’una reducció de jornada per guarda d’un menor i pel fet de presentar-se a les eleccions sindicals, el tira endavant com una forma d’amenaça per la resta de comunitat universitària, per tal de deixar ben palès el que li pot passar a qualsevol que s’atreveixi a contradir l’Equip. I ho farà dedicant grans recursos econòmics en pagar advocats de luxe i despeses de judici per al final haver de readmetre a la treballadora i haver-li de pagar tots els sous endarrerits. És aquest un acte de responsabilitat institucional del que tant parla l’Equip de Govern? Gastar-se diners en judicis com els del company Ermengol i la companya Merce que saben per avançat que estan perduts?

Reclamem la immediata rectificació del rector Ferran Sancho i que tiri enrere l’acomiadament de la Merce Márquez. I reiterem que la seva política del terror no té cap efecte sobre la nostra lluita, continuarem lluitant com sempre contra els abusos d’aquesta universitat.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.