La CGT UAB en suport a la vaga de l’estudiantat del 14M i contra l’EU2015

Des de CGT UAB volem manifestar el nostre suport a la Vaga que esta duent a terme l’estudiantat aquests dies 13 i 14 de maig, i contra la estratègia de elitització i mercantilització que hi ha al darrera l’Estratègia Universitat 2015, que suposa un pas més del Pla Bolonya.

Com ja vam denunciar en un anterior comunicat , en aquest moments l´aplicació del model de 3+2 converteix el grau en un tipus d’estudi generalista fent imprescindible cursar un màster per adquirir les competències professionals adequades. Al preu actual del crèdit del màster, molt superior al crèdit del grau, representa una clara discriminació cap a l’estudiantat amb rendes socials més baixes. La reforma potencia també els màsters privats amb tot el que comporta: Per als estudiants uns costos econòmics impossibles d’assumir sense que estigui assegurada la qualitat de la docència, per als professors la reducció de places i la promoció de la contractació privada (encara més precària).

No obstant, voldríem precisar:

– La convocatòria de vaga fa referència al recent Decret del Ministre Wert que flexibilitza la durada de Graus-Màsters, donant l’opció a un format de 3+2 anys. Però no oblidem que en el mateix no està implicat el més important. No importa si el model és de 3+2, de 4+1, o com en les anteriors Llicenciatures de 5+0. Això és irrellevant, ja que el problema és la progressiva privatització i mercantilització de l’Educació Superior, que comporta un co-pagament de l’alumnat a través de Taxes de Matrícula, cada vegada més elevades, i que ronden els màxims dels països de la UE, fins al punt que en gran part dels casos poden suposar beneficis per a les universitats.

– La decisió sobre el model de Graus-Màsters serà adoptat per cada Universitat, d’acord amb aquesta normativa. I que, per tant, si s’implanta serà amb la complicitat dels Equips de Govern de cada Universitat, i dels respectius grups que els donen suport.

– Com ja vam dir es importantíssima la lluita contra aquestes polítiques per part de les treballadores i treballadors de la universitat, donada la retallada que suposarà en llocs de feina, tant en professorat al reduir-se les assignatures a impartir com en personal d’administració i serveis si es duen a terme fusions de departaments i administracions. En definitiva la aplicació del model de l’Estratègia Universitària 2015 representa un pas més, molt més profund, en el desmantellament de la universitat publica convertint-se en un espai on les elits econòmiques realitzen negocis poc clars a costa de la devaluació i pèrdua de llocs de treball i el sobrecost que representa per als estudiants, amb la societat sencera pagant les pèrdues.

– Tal i com s’està duent a terme la vaga, des de CGT volem denunciar de nou l’estratègia de la por, l’amenaça i la repressió que esta seguint l’equip de govern de la UAB contra tothom que s’oposa activament a les seves polítiques classistes i caciquils. A les imputacions penals que ha dut a terme l’equip de govern pel sol fet de protestar hem de sumar-hi la presencia de guàrdies de seguretat armats amb porres per intimidar a les estudiants i estudiantes que feien vaga.

En resum des de CGT UAB

– Manifestem de nou el nostre total suport a les jornades de vaga convocades per els i les estudiantes, i demanem la solidaritat activa de la resta de la comunitat universitària.

– Ens reafirmem amb el nostre compromís amb la lluita unitària de tots els sectors de la universitat contra el EU 2015, contra la privatització, elitització i mercantilització de les Universitats.

– Denunciem de nou l’estratègia de la por, la intimidació i la repressió que du a terme l’equip de Ferran Sancho a la UAB, contra qui lluita per una universitat publica.

– Emplacem a PDI, PAS, treballadors i treballadores de la universitat en general que el seu horari laboral ho permeti a participar en les manifestacions previstes per dijous 14 de maig en defensa de la universitat pública.

No a l’EU 2015

Per una universitat pública al servei de les classes treballadores.

SECCIO SINDICAL DE CGT-UAB

Anuncis

Els comentaris estan tancats.