Prou repressió, prou acomiadaments!

Companyes i companys,

Des de la CGT – UAB us volem informar que aquest dimarts es va comunicar a Mercedes Márquez, treballadora de la UAB, que serà acomiadada el pròxim 30 de juny. La Merce és treballadora d’aquesta universitat des de fa 11 anys, amb un contracte de tècnica de suport a la recerca (capítol VI) i també és secretària de l’AMPA de l’Escola Bressol Gespa.

La companya porta més 11 anys amb concatenació de diversos contractes d’obra i servei i una durada de 5 anys del darrer contracte, una pràctica flagrant de frau de llei. La treballadora porta 2 anys lluitant des de la Plataforma Capítol VI contra la precarietat d’aquest col·lectiu i treballant per la formalització d’un conflicte col·lectiu per reclamar l’estructuralitat de les places que estan ocupant les treballadores amb contractes temporals en frau. Fruit de les pressions fetes des de la Plataforma de Capítol VI, així com des del conjunt del col·lectiu, el mes d’abril s’han fet indefinides a totes les treballadores que tenien el contracte en frau de llei, per concatenació de contractes.

El mes passat, a la Merce també se li va convertir el contracte a “indefinit no fixe”, un intent de callar les reclamacions d’estructuralització de les companyes treballadores del capítol VI amb nous contractes il·legals. L’acomiadament de la treballadora deixa de manifest que la conversió a indefinit no és més que paper mullat i que el Claustre de la UAB no és més que un teatre, on s’aproven mocions que l’Equip de Govern del Rector Ferran Sancho es dedica a ignorar sistemàticament.

En aquest darrer any, la treballadora, com a secretària de l’AMPA de l’Escola Bressol Gespa, s’ha significat molt en la lluita contra el tancament de l’escola, fent una forta oposició a l’Equip de Govern de la UAB. Ha fet comunicats en quatre Consells de Govern, ha format part de meses de viabilitat, reunions amb l’Equip de Govern i s’ha exposat en mitjans de comunicació, tant de premsa escrita, com de televisió i ràdio. La lluita de l’Escola Bressol Gespa, és una lluita que ens afecta a totes: el seu tancament és una retallada més en drets laborals, és una retallada en conciliació familiar i en la promoció de la igualtat de gènere a la UAB.

A més, de tota la visibilització que han suposat les diferents accions que ha emprès la Merce, aquest acomiadament arriba just quan des de la CGT-UAB estem valorant presentar-nos a les eleccions del PAS – Laboral, on la Merce Márquez seria la cap de llista.

Després d’11 anys treballant a la UAB, el Rectorat excusa aquest acomiadament des de la motivació econòmica. Excusa que mantenen, tot i que els pressupostos son els mateixos que els de l’any passat i la Merce treballa a mitja jornada per guarda d’un menor i està, segons l’Estatut dels Treballadors, protegida contra l’acomiadament. Tot i això, aquest Equip de Govern té posat el punt de mira sobre les treballadores que ens mobilitzem, i l’acomiadarà al juny, decisió que coincideix curiosament amb la forta oposició que la treballadora ha estat fent durant aquest darrer any contra les polítiques de l’actual Equip de Govern.

L’equip del Ferran Sancho passarà a la història per ser l’Equip de Govern de la UAB més repressiu i dictatorial de la història de la nostra Universitat. Passarà a la història per ser l’equip que espia diputats, que denúncia a delegades sindicals, que lluiten pels drets laborals, que dilapida la conciliació laboral i familiar tancant l’escola bressol del campus, i per acomiadar a treballadores que s’atreveixen a qüestionar les seves polítiques.

Des de la CGT rebutgem les pràctiques repressives de l’actual Equip de Govern amb l’amenaça de la denúncia o l’acomiadament de tota aquella treballadora que s’oposa a les seves polítiques i exigim que es revoqui la decisió d’acomiadar a la Merce Márquez.

Prou repressió! No ens deixarem domesticar!

Secció Sindical de CGT – UAB

Anuncis

Els comentaris estan tancats.