Nova passa en l’estabilització del PDI

La CPA ha aprovat autoritzar a l’Equip de Govern a signar l’acord arribat amb el Comitè d’empresa del PDI laboral sobre l’estabilització dels investigadors/es postdoctorals de la UAB. Es tanca així un llarg procés endegat l’any 2013 durant el qual el Comitè d’empresa ha hagut de mantenir una postura ferma davant de l’Equip de Govern en defensa dels interessos de diversos col·lectius del professorat contractat a la UAB.

Les traves a una negociació real van acabar portant al Comitè d’empresa, en coordinació amb els col·lectius afectats, a promoure dos conflictes col·lectius per la via judicial contra la UAB. El primer va ser per reclamar el pagament d’una part dels complements salarials al professorat agregat interí. El segon posava a sobre la taula la irregularitat d’una part molt rellevant dels contractes efectuats abans del curs 2014-2015 sota la figura d’investigador postdoctoral.

La mobilització constant del professorat afectat per aquestes situacions junt a la implicació del Comitè d’empresa han contribuït de manera decisiva que finalment s’hagin obert vies negociadores. Vies negociadores que les darreres setmanes han portat a dos acords, un sobre el pagament d’una part important dels trams no cobrats al professorat agregat interí i l’altre de continuïtat i millorament contractual d’una part important del professorat postdoctoral.

Des de la CGT-UAB ens felicitem dels resultats obtinguts que, tot i no correspondre’s plenament als nostres objectius, milloren sensiblement i, sobretot, ofereixen més estabilitat a una part important del professorat de la UAB. Des de l’inici d’aquest procés hem estat al costat tant del col·lectiu de professors/es interines com del d’investigadors/es postdoctorals, promovent una estreta relació d’aquests amb el Comitè d’empresa. No obstant, tenim la plena convicció que sense la perseverança dels professors/es de la UAB, el resultats raonablement positius dels acords arribats en els darrers mesos no haurien estat possibles.

També emplacem a l’equip de govern a evitar en el futur situacions de bloqueig que situïn als sindicats i als treballadors/es davant la necessitat d’emprendre accions judicials per a desencallar-les.

Secció sindical de la CGT-UAB

Anuncis

Els comentaris estan tancats.