Sobre la convocatòria de vaga del 24-M

Fa pocs dies els sindicats CCOO, UGT i CSIF van fer pública la convocatòria d’una vaga a les universitats al conjunt de l’Estat en contra de la reforma universitària. Des de la secció sindical de CGT a la UAB discrepem d’aquest procediment vertical de convocar mobilitzacions i vagues, sovint gestades des dels aparells burocràtics de les grans centrals sindicals. Per contra, defensem que les mobilitzacions s’han d’intentar gestar des del dia a dia de les universitats.

Fet aquest apunt, també volem exposar que motius per a mobilitzar-nos en sobren: la mercantilització de les universitats, les retallades de plantilles, la descapitalització de les infraestructures públiques (laboratoris, biblioteques, etc.), els increments de taxes i, ara, una reforma que sembla adreçada a privatitzar part del cicle formatiu.

En conseqüència, des de la CGT-UAB emplacem a les seccions sindicals a la UAB de les organitzacions convocants de la vaga del 24 de març a endegar a la nostra universitat el procés de discussió de la convocatòria en assemblees i, posteriorment, en els organismes unitaris. Si això es produeix, tot i discrepar de les formes inicials de la convocatòria, la CGT-UAB participarem en aquest procés de presa horitzontal de decisions i serem actius en la defensa de la vaga i, si surt aprovada pels treballadors/es de la UAB, en promoure-la.

Secció sindical de la CGT a la UAB

Anuncis

Els comentaris estan tancats.