Qui menteix, el sumari del cas o l’Equip de Govern?

Divendres l’Equip de Govern va fer públic un comunicat on acusava a la CGT de difondre informació que no era certa en relació la denúncia penal en contra d’un professor de la UAB i membre actiu de la nostra secció sindical. Bàsicament el comunicat argumentava que l’Equip de Govern no ha denunciat cap professor ni treballador de la UAB en aquest sumari. En aquest sentit, volem recordar alguns dels significats del terme denunciar i acusar  (extret del diccionari de l’IEC), tant en lèxic comú [LC] com polític i de dret [PO] [DR]:

Denunciar:

v. tr. [LC] [PO] Declarar, notificar. tr. [LC] [DR] [AD] Fer conèixer (una circumstància anòmala, un possible delicte) a l’autoritat, especialment a la justícia.

Acusar:

v. tr. [LC] [DR] Assenyalar com a culpable. v. tr. [DR] Exercir una acció penal (contra algú). v. tr. [LC] [DR] Palesar, denunciar (alguna cosa), donar-ne indici.

Donat que no volem incórrer en alguna actuació punible, no podem fer públic el sumari del cas (Prèvies 328/2013, del jutjat d’instrucció núm. 3 de Cerdanyola del Vallès), fet que ens permetria contradir, per la via dels fets objectius, les afirmacions de l’Equip de Govern de la UAB.No obstant, si que volem exposar algunes de les dades de que disposem al respecte, tot indicant les pàgines del sumari:

1-  El dia 17 de juliol de 2013 el Rector Ferran Sancho declara davant dels Mossos d’Esquadra que entre les persones que van ocupar el rectorat hi havien diferents plataformes i sindicats totalment coordinats entre ells i vinculats per la ideologia, esmentant la CGT entre d’altres (pàg. 259, 310, 311 i següents). El dia 10 de febrer de 2015 el Rector Ferran Sancho ratifica i amplia aquestes declaracions en el Jutjat d’Instrucció 3 de Cerdanyola.

2-  El dia 17 de juliol de 2013 la Secretària General Judit Soler va declarar davant dels Mossos d’Esquadra que a l’ocupació del rectorat hi havia integrants de diverses organitzacions, entre ells de la CGT, i que aquestes organitzacions formaven  un grup organitzat amb persones amb rol de lideratge (pàg. 260, 315 i següents).

3- El dia 25 de juliol de 2013 la Vicerectora Sílvia Carrasco incrimina en declaracions als Mossos d’Esquadra, el professor Ermengol Gassiot en l’ocupació del rectorat, a qui va atribuir un rol organitzatiu (pàg. 259, 318 i següents).

4- El 30 d’octubre de 2013 s’incoen accions penals en contra diverses persones, entre elles el professor Gassiot, com a resultat de la denúncia formulada per Silvia Carrasco (diligències d’investigació nº11/2013, pàgs. 487-494).

5- Amb registre d’entrada al Servei Comú Processal de Cerdanyola del Vallès del 19 de febrer de 2015, la UAB es persona com a acusació particular en el procediment per mitjà de la procuradora Teresa Prat Ventura. Una providència del jutge recull la personació de la UAB en data 24 de febrer de 2015 en el procediment 328/2013.

Si aquestes informacions són errònies, en especial els assenyalaments, acusacions i denúncies que membres de l’Equip de Govern han fet contra aquesta secció sindical i un dels seus membres, les mateixes persones poden fer públiques les seves declaracions tant a la policia com en seu judicial. Mentre, demanem que no es difonguin a la Comunitat Universitària comunicats tendenciosos adreçats a tergiversar la realitat.

Els comentaris estan tancats.