Treballar sense contracte a la UAB?

Des de principis de mes diversos professors/es s’han adreçat a delegats/des sindicals de la Confederació General del Treball (CGT), al Comitè d’empresa i a l’Àrea de Personal de la UAB davant del fet que encara no havien renovat el seu contracte que havia expirat el passat 31 d’agost. Des de la CGT hem pogut comprovar que aquesta situació afectava de manera general al col·lectiu de professors/es que el curs passat tenien un contracte d’investigador/a postdoctoral (denunciat pel comitè d’empresa judicialment com a contracte il·lícit) i, possiblement també de manera molt general, al professorat associat.

Davant la manca de respostes de l’Àrea de Personal de la UAB ales consultes de les persones afectades i després de comprovar la setmana passada i aquest dilluns que hi ha professors/es sense contracte fent classe a la UAB, des de la CGT hem optat per posar els fets en coneixement a la Inspecció de Treball de Guàrdia avui mateix. La denúncia ha estat admesa a tràmit i Inspecció de Treball ens ha citat a les parts pel proper divendres, tot requerint a la UAB que justifiqui la situació contractual del professorat postdoctoral i associat.

A l’espera de definir responsabilitats, desitgem que aquesta mesura sigui suficient per a corregir la situació actual que deixa en una situació de la més absoluta incertesa laboral a centenars de professors de la UAB i que, inevitablement, malmet la qualitat del servei públic que se suposa que és la universitat.

Restem a la vostra disposició per a que ens feu arribar situacions similars de què tingueu coneixement.

Tant bon punt tinguem més informació, us n’informarem.

Dilluns 08 de setembre, secció sindical de CGT a la UAB

Els comentaris estan tancats.