CONVOCATÒRIA DE VAGA EL 17 DE NOVEMBRE


Tal i com ja vàreu estar informats, el proper dijous 17 de novembre hi ha una vaga general d’universitats convocada des de la PUDUP (Plataforma Unitària en Defensa de les Universitats Públiques), a la qual s’adhereix el Comitè d’Empresa del Personal Docent i Investigador de la Universitat Autònoma de Barcelona, l’assemblea de PDI contractat i la Plataforma de Capítol IV del PAS de la UAB.

La vaga afecta a tots els sectors: professorat, investigadors/es, treballadors/es d’administració i estudiants.

Pel que fa a l’àmbit estrictament laboral de la vaga, un sindicat (la CGT) ha legalitzat la convocatòria a nivell de Catalunya. Per tant, tothom que la faci tindrà cobertura legal absoluta.

Fem una crida als treballadors i treballadores afectats perquè participin a les manifestacions convocades i a les diferents mobilitzacions que tindran lloc, així com en l’aturada de feina al llarg de tot el dia, contra les retallades en el pressupost de les universitats públiques.

Poder fer una vaga d’aquestes característiques és una fita important que ens ha de fer avançar en el reforçament d’identitats col·lectives de classe. Però no és l’única. Des de la perspectiva del professorat precari de les universitats, que n’hi ha i molt, és una oportunitat per a refermar-se com a subjecte polític en el procés de defensa de les universitats com un espai públic. Una part molt important de les retallades afecta directament el nostre lloc de treball i potser som un dels col·lectius que ara mateix estem empenyent més la mobilització. Ja era hora.

Amb tot, el més rellevant de la vaga ha estat el d’on ve, com l’hem gestada. La vaga del 17-N va començar a sonar, ja fa unes quantes setmanes, en assemblees de treballadors. Ha estat també en assemblees on ha anat prenent forma. I en la coordinació d’assemblees s’ha concretat la seva convocatòria. Segurament per aquesta raó aquesta vaga és tant incòmoda pel sindicalisme oficialista que neda tant a gust en la dinàmica de comitès d’empresa i de negociacions a porta tancada amb les gerències. Transformar aquest model sindical és, també, un altre objectiu d’aquesta vaga i el 17-N pot ser una passa més en aquest camí que hem de recórrer el conjunt dels treballadors i treballadores.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.